BITRE SQUASH ER GIFTIGE

Mad Med Mindre Kemi

Smag altid på din squash inden du river den i bolledej, griller den eller putter den i varme retter. Hvis den smager bittert eller metalagtigt skal den smides ud, da den indeholder det giftige bitterstof cucurbitacin.

Squash med bitter smag kan give mavesmerter, diarré og opkast. Man kan få symptomer efter få timer ved at spise selv små mængder – uanset om den er rå eller tilberedt. Årsagen er at nogle planter – squash, græskar, melon, asier og agurker, i sjældne tilfælde danner disse bitterstoffer.

 

De sorter der er fremavlet i dag, stammer fra giftige vilde planter men uden det gen, som gør frugterne giftige. Genet findes stadigvæk i sjældne tilfælde ved krydsning med vilde planter, hvor hele frøparti kan blive forurenet. Eller der kan ske en spontan tilbagemutation i en plante, så den producerer frø med genet.

 

Har du spørgsmål, så læs mere i vores guide om Naturlige giftstoffer i nogle typer frugt og grønt: https://bit.ly/3jmaAyC