Rettelser og Tilføjelser til opskrifter i bogen.
Vegetariske perler – Året rundt
Vi har opdaget nogle små ‘ups’ i bageopskrifterne, der desværre forårsager nogle temmelige flade, istedet for festlige boller…:
og andre tyrkfejl, vi beklager
Fejl og mangler i V.P.
Side 7. Hørfrøæg:
De gule hørfrø er bedst, de er mest slimet.
Side 14. Gulærteboller med hørfrøæg:
Retten damper 3/4 time inden gulærtefarsen lægges på, ellers flader farsen ud.
Side 24. Gulerødder / Hovedret Indbagt gulerod:
Retten skal bages ved 200 gr. og ikke ved 250, som der står.
Side 39. Sellerihachis:
I sovsen mangler 1/2 tskf. paprika og 2 spskf. citronsaft.
Fejl side 89 jordskokker:
Sætternissen har været på spil med sit viskelæder, så nederste tekst på siden mangler, her er den….
Råkostforslag: Nr. 9, 10, 15, 28, 29.
jordskokker 89
Side 168.Birkeskage:
Der står birkes og maizenamelblandingen males 3 gange. der skal stå ad 3 gange. Man kan umuligt have det i kaffemøllen på en gang.
Side 181 og 205. (Højre spalte)
“Festlige boller” og “Juleboller”
Der står der står i første linje af fremgangsmåden. Acacie-vand og bagepulver blandes sammen. Det må de ikke, men derimod tilsættes bagepulver i den færdige dej og æltes med de sidste 3 minutter. For ellers hæver dejen ikke ved opvarmning. Hvis bollerne bliver tunge, så ælt kortere tid end de angivne 10 min. Du kan anvende grahamsmel i stedet for fint mel.
Det samme gælder for opskriften på “Juleboller” side 205.
…så skulle det blive mere festligt og julet.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Det er hvad jeg har fundet af fejler.
Med hensyn til nødder i stedet for fløde, så vil jeg gerne afprøve mængden. Så det følger senere.
Kærlig hilsen fra Ester A.