Julemiddagen er reddet!

Annonce:
En vegetar-veteran

Ester Andersen har også et godt bud på en julemiddag i sin kogebog: Nøddesteg med peberrodssovs, kartoffelchips og ovnbagt rødkål. (Hasse Frimodt)

Det er aldrig for sent at debutere som forfatter. Det er 84-årige Ester Andersen fra Næsby et godt bevis på. (Hasse Frimodt)

FOTO: HASSE FRIMODT /

FYENS STIFTSTIDENDE

Jeg glemte jo opskriften på kastanjekroketter, det er jo netop nu, der er tid for kastanjer.

Egner sig til pålæg.

Kastanjerne koges og pilles som beskrevet side 165.

Destilleret vand og urteekstrakt bringes i kog. Kastanjer, nødder og persille findeles i food-processor og kommes i tillige med det øvrige og det koger i 3 min.

250 gr. kastanjer,
125 g. Hirseflager,
1 spsk. malede nødder,
1 spsk. hakket persille,
1/4 spsk. havsalt,
1/8 tsk. karry,
2 hørfrø æg, eller æg,
1/2 l. dst. vand,
1/2 tsk. urteekstrakt.

 

En plastikboks smøres med olie og massen kommes deri, og står mindst 1 time, inden den løsnes med en kniv og vendes ud og skæres i skiver der vendes i en blanding af lige meget brunet mel og sojamel.

Panden varmes, og der kommes olie på. Kroketterne steges 12-15 min. på hver side. Låg indtil de vendes.

Smager særdeles godt til grønlangkål, men andre grønsager, kan også brugs.

 Kærlig hilsen Ester.

Spansk rå suppe

1/4 kg agurker
1/2 kg tomater, flåede
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
2 knvsp. cayennepeber
frisk timian
frisk kommen

risgaletter serveres til.

Agurkerne skrælles og skæres i passende stykker.
Tomaterne flås ved at skolde dem i kogende vand.
Agurken, tomater og bladene fra timianen blendes fint.
Hvidløgene knuses og olie samt cayennepeber tilsættes den blendede suppe.
Suppen kommes i bouillonkopper og pyntes med terninger af agurk, peberfrugt samt frisk kommen og kørvel.

Velbekomme.

Se side 156