Julemiddagen er reddet!
Annonce:
En vegetar-veteran
Ester Andersen har også et godt bud på en julemiddag i sin kogebog: Nøddesteg med peberrodssovs, kartoffelchips og ovnbagt rødkål. (Hasse Frimodt)
Det er aldrig for sent at debutere som forfatter. Det er 84-årige Ester Andersen fra Næsby et godt bevis på. (Hasse Frimodt)
Jeg glemte jo opskriften på kastaniekroketter, det er jo netop nu , der er tid for kastanier.
250 gr. kastanier,
125 g.hirseflager,
1 spskf. malede nødder,
1 spskf. hakket persille,
1/4 spskf. havsalt,
1/8 tskf. karry,
2 hørfrøæg, eller æg,
1/2 l. dst. vand,
1/2 tskf. urteekstrakt.
Egner sig til pålæg.
Kastanierne koges og pilles som beskrevet side 165.
Destilleret vand og urteekstrakt bringes i kog. Kastanier, nødder og persille findeles i food-processor og kommes i tillige med det øvrige og det koger i 3 min.
En plastikboks smøres med olie og massen kommes deri, og står mindst 1 time, inden den løsnes med en kniv og vendes ud og skæres i skiver der vendes i en blanding af lige meget brunet mel og sojamel.
Panden varmes, og der kommes olie på. Kroketterne steges 12-15 min. på hver side. Låg indtil de vendes.
Smager særdeles godt til grønlangkål, men andre grønsager, kan også brugs.
Kærlig hilsen Ester.
Spansk rå suppe
1/4 kg agurker
1/2 kg tomater, flåede
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
2 knvsp. cayennepeber
frisk timian
frisk kommen
risgaletter
Agurkerne skrælles og skæres i passende stykker.
Tomaterne flås ved at skolde dem i kogende vand.
Agurken, tomater og bladene fra timianen blendes fint.
Hvidløgene knuses og olie samt cayennepeber tilsættes den blendede suppe.
Suppen kommes i bouillonkopper og pyntes med terninger af agurk, peberfrugt samt frisk kommen og kørvel.
Velbekomme.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.