Jeg må være ved at blive gammel, men det er jeg måske også. Jeg glemte jo opskriften på kastanjekroketter, det er jo netop nu, der er tid for kastanjer.

250 gr. kastanjer,
125 g. hirseflager,
1 spsk. malede nødder,
1 spsk. hakket persille,
1/4 spsk. havsalt,
1/8 tsk. karry,
2 hørfrø æg, eller æg,
1/2 l. dst. vand,
1/2 tsk. urteekstrakt.

 

Egner sig til pålæg.

Kastanjerne koges og pilles som beskrevet side 165.

Destilleret vand og urteekstrakt bringes i kog. Kastanjer, nødder og persille findeles i food-processor og kommes i tillige med det øvrige og det koger i 3 minn.

En plastikboks smøres med oli og massen kommes dei, og står mindst 1 time, inden den løsnes med en kniv og vends ud og skæres i skiver der vendes i en blanding af lige meget brunet mel og soyamel.

Panden varmes, og der kommes olie på. Kroketterne steges 12-15 min. på hver side. Låg indtil de vendes.

Smager særdeles godt til grønlangkål, men andre grønsager, kan også brugs.

 Kærlig hilsen Ester.